Leesmij

Onze websites zijn gebouwd op de ouderwetse manier, met een simpel kladblocje van windows. Tegenwoordig een kladblokje op steroïden maar nog steeds bit by bit. De meeste websites worden tegenwoordig gebouwd m.b.v. een CMS (Content Managements Systeem), een voorgeprogrammeerde website waar je eigenlijk enkel maar tekst en afbeeldingen aan toe hoeft te voegen. Het is het verschil tussen een maatpak en een confectiepak. Dat laatste mag u ook vervangen door een harnas...

 

 

Onze eigen zoekmachine.
Zoekt alleen op deze website

index sitemap advanced
site search by freefindHou me op de hoogte!

Bij wijzigingen of aanvullingen van deze pagina krijgt u automatisch een bericht

it's private
powered by
ChangeDetectionEn zo'n website heeft dan een 'webmaster'. Zelfs een beheerder van een facebookpagina noemt zich zo. Wij noemen dat gewoon nog steeds een (end)user. Webmasters beheren een website en meestal ook delen van de server waar de website geparkeerd staat. Zij monitoren zaken als robotverkeer en zijn alert op intruders. Zij zorgen voor de bekendheid van de website en verliezen zich (te) vaak in SEO techniek (Search Engine Optimalisation) en worden zo tot echte Google adepten. Om niet te zeggen zombies.

Developpers zijn mensen die de software bouwen, bijvoorbeeld dat CMS waarmee de website gebouwd is.  En soms bouwt men ook maatwerk al dan niet gebaseerd op reeds bestaande software. Want waarom zou je het wiel opnieuw uitvinden als Google alle wielen weet te vinden?!  En dan zijn er nog de webdesigners, die zorgen voor de opmaak van de website. Meestal m.b.v. zogenaamde stylesheets. Zij zijn ook vaak degene die voor de graphics zorgen. Welnu, die kunnen zich hier gaan uitleven want graphics is zo'n beetje de basis van wat we hier doen.

Maar we doen een beetje meer. Ik ben zo'n beetje 'a jack af al these trades' en dus combineer ik een hoop zaken. Omdat er zoveel meer mogelijk is met graphics als men tot nu toe doet. Vooral sinds de afbraak van het onveilig geachte Java als scripttal, is er een flink gat in de toolbox ontstaan. Deels op te lossen met CSS, deels met andere talen als AJAX, PHP etc. Op die manier krijg je kleine applicaties die je op elke website kunt integreren. Het meeste is echter ontwikkeld voor gebruik op PC/Laptop want niet alles is geschikt voor de zwaar gehandicapte smartphone. 

Daarnaast hebben we een sectie /INFORMATIEF. Een mix van een beetje van onze visie en tips & trucs. De inhoud van dit alles is nogal dynamisch en wordt aangepast aan nieuwe inzichten zodra deze voorhanden zijn. Het is zeker geen evangelie en vandaar dus ook de mix met onze visie. 

Deze hele rubriek is opgezet om webmasters of hoe men zich ook wil noemen, op weg te helpen met graphics en kleine tooltjes. Een soort extra toolbox waar je in kunt graaien om een beetje extra (functionaliteit) aan uw website toe te voegen. Het meest is gewoon een kwestie van koppie pasta (copy/paste) of te wel prak & pray (plug & play).  Have Fun!

© 2016 - 2018 Martins Digital Imaging.