Voorwoord

uitleg projecten

Een fotoproject is feitelijk een serie foto's met maar één onderwerp. Soms in de vorm van een reisverslag soms met een onderwerp als War Trail dat over de sporen gaat die de oorlogen hebben nagelaten. Maar we kunnen ook dieren of een diersoort als onderwerp hebben. Gedurende ons leven hebben veel schapen gehad bijvoorbeeld en die hebben we altijd gefotografeerd. Op den duur kun je daar dan een fotoserie van maken. Het verschil is dat het niet als project begonnen is en dus geen duidelijk doel had. 

 

Onze eigen zoekmachine.
Zoekt alleen op deze website

index sitemap advanced
site search by freefindHou me op de hoogte!

Bij wijzigingen of aanvullingen van deze pagina krijgt u automatisch een bericht

it's private
powered by
ChangeDetectionWant je kunt een foto project ook opzetten met een bepaald doel. Stel je hebt een dierenopvang en je wilt dat laten zien. Dan kun je gestructureerd foto's gaan maken die je vervolgens kunt gebruiken op websites, exposities of drukwerk. Maar de hele collectie kun je zo rangschikken dat, eventueel m.b.v. een beetje tekst, je het hele verhaal kunt vertellen. Door er een analoge expositie van te maken bijvoorbeeld die je toont op een plek waar je veel potentiële donateurs verwacht. Maar je kunt het ook digitaliseren en als slideshow op een balie of in wachtkamers plaatsen. En dan zijn er nog mogelijkheden te over zoals wij die tonen op onze showcase

Daarnaast kunnen we van elk onderwerp een showcase maken. Het volgen van een bouwproject, een studie van diergedrag, een serie van fotomodellen, een verslag van een bijeenkomst enzovoorts. De mogelijkheden zijn eindeloos. Als je betrokken bent bij wat je ziet, maak je bijna altijd een goede serie. Het wordt alleen een probleem als je er te dicht op staat want die zie je de bomen in het bos niet meer. Daarom is het belangrijk dergelijke series door mensen uit te laten voeren die wel een zekere betrokkenheid bij het onderwerp hebben maar geen deel uitmaken van datzelfde onderwerp.

Dat is ook de reden waarom wij enkel projecten voor derden uitvoeren  waar een klik mee hebben. Zonder die klik wordt het gewoon een foto registratie, een serie kiekjes zonder diepere betekenis. Een fenomeen dat je bij bruidsreportages goed kunt zien. Erg interessant voor de personen op de foto's maar een buitenstaander zegt het niet veel. Bovendien is het een beetje lopende band werk en dat is soms te zien. Projectfotografie heeft vaak een boodschap, een doel. Soms om te laten zien "hey, kijk mee, dit is wat ik doe" maar soms ook om te zeggen "Hey, doe mee!". 

Deze rubriek geeft een overzicht van onze projecten en de mogelijkheden om deze digitaal te laten zien. Maar er zijn ook diverse andere (analoge) methodes. Indien u meer wilt weten, gebruik onze contactpagina voor meer informatie. Wij staan altijd open voor een geheel vrijblijvend gesprek. Via internet of aan huis.

© 2016 - 2018 Martins Digital Imaging.