MadNoMad.be

Wat zien ik?

ik zie, ik zie....


nederlandse vlaggen

De nederlandse vlag is zoals bekend rood, wit blauw. Maar sommigen zien overal de statenvlag wapperen....

 

Veel mensen hebben slecht zicht en dat weten ze vaak ook wel. Sommigen hebben slecht zicht maar weten dat niet! De reden is simpel, het gaat geleidelijk achteruit waardoor je het niet merkt. En een bril werkt niet bij alle kwalen. Dus als u een foto wilt gebruiken om af te drukken dan kunt u die foto prachtig vinden maar anderen, die wel goed zicht hebben, vinden het maar niks. Want zij zien wat u niet ziet. Ouderdom komt met gebreken en dit is er eentje van.

onscherpte en vervangende kleuren

Onscherpte is ëën van de eerste problemen die men tegenkomt als men ouder wordt, vervagende kleuren is de tweede. Op onderstaande foto wordt duidelijk wat iemand ziet die hier last van heeft. De linkerhelft toont de oorspronkelijke foto, de rechterhelft is wat iemand ziet met deze problemen. Let wel, iemand met slecht zicht is hieraan gewend en vindt, veelal mede door de emotionele waarde, het een goede foto.

Iemand met beschadigde ogen ziet een andere intensiteit en heeft soms vlekken en strepen op hetgene hij/zij waarneemt. Halo's, schitteringen en moeite met scherp stellen of domweg vervorming. Op de foto hieronder hetgeen iemand met goed zicht waarneemt. Op de foto daaronder (een beetje extreem voorbeeld) van hetgeen iemand waarneemt met beschadigde ogen.

zeilschip
zeilschip damaged

Met andere woorden, als ons beeldscherm ons al niet belazerd, doen onze ogen het zelf wel. En ik ken medewerkers van help desks die vertwijfeld raken als men hiermee geconfronteerd wordt. Want zij zijn overtuigd dat men u een goede print heeft geleverd. Wat vaak ook wel klopt... Want zij zien wat u niet ziet. Daarom is het altijd belangrijk dat alvorens te gaan klagen, de print ook aan iemand anders te laten zien. En als u weet dat uw ogen minder zijn, is het wellicht beter als u iemand anders u laat helpen foto's te selecteren voor bijvoorbeeld het afdrukken van een foto album.

×

Original Design w3.css * | Fotografie webwolf | © 2010-2018