Simpel Solutions

De Titanic werd gebouwd door professionals, de Ark van Noah door amateurs. Je hoeft geen raktettechnologie te hebben gestudeerd om een website te kunnen maken.

Alles wat er nodig is gezond verstand, een paar meter tekst en een paar foto's om de zaak op te leuken. En een kop koffie wil ook nog wel eens helpen.

SEO

SEO (Search Engine Optimalisation)

De hamvraag voor veel webmasters: "Hoe krijg ik mijn pagina's bovenaan op pagina in de zoekmachines?". Het antwoord is simpel: NIET! Tenzij u over een grote zak met geld beschikt of over een team met ontwikkelaars. En dan bedoelen we niet enkel de vele SEO 'specialisten'. Want dat is het hele probleem, vooral bij Google: geld en kennis. In die volgorde.

Stel u wilt een website bouwen over fietsen. Tik het eens in als zoekterm dan krijgt u meer dan 100.000 resultaten. En het overgrote deel ervan wil graag bovenaan staan. Als u een goedkope methode weet die u met weinig moeite bovenaan die lijst krijgt op die zoekterm, kunt u goud verdienen. Elk fietsenverkoper of fabrikant zal daar graag gebruik van maken. Tot die tijd zullen ze zakken met geld naar Google brengen om hun plaatsje in de ranking te kopen.

Voor kleine ondernemingen of particuliere webmaster moet je daar niet eens aan willen beginnen. De spelregels veranderen voortdurend en de recepten voor een goede ranking zijn ontzettend gecompliceerd. De logaritmes die gebruikt worden om 'goede' pagina's te maken zijn ook nog eens een goed bewaard bedrijfsgeheim. Grappig genoeg een geheim dat veel zogenaamde SEO specialisten menen te kennen. Maar er is één voordeel, ook giganten als Google moeten bestaan van gebruikers. Dus zal een goede informatieve pagina altijd scoren!

Met andere woorden, besteed uw aandacht aan het bouwen van een pagina die een meerwaarde biedt aan uw bezoekers. Met de metatag <meta name="keywords" content="tekst"> kunt u bepaalde zoekwoorden invullen. Zorg dat deze correpsonderen met de woordkeuze in de tekst. Ondanks dat velen beweren dat Google ze niet meer gebruikt. Wel dus, alleen niet meer op de wijze zoals men dit in het verleden deed. Zoals gezegd, de spelregels veranderen nogal eens.

Waardevolle pagina's met deugdelijke informatie zullen altijd scoren in de zoekmachines. Vooral als ook anderen naar uw pagina's beginnen te verwijzen. Vermits dit websites zijn met dezelfde of hogere pagerank dan uw website. Vraag daarom altijd om bronvermelding van niet enkel uw foto's maar ook van eventuele citaten e.d.

Als u meer wilt weten over SEO dan kunt u dat het beste vinden bij de bron van alle kwaad, Google dus. Zij vertellen u wat ze willen vertellen over hoe men graag wil dat uw website er uit ziet om een betere ranking te bekomen. Daarnaast zijn er veel analytische tools die u kunnen vertellen hoe uw website scoort en wat u er aan kunt verbeteren. Een website waar veel informatie te vinden is over dit onderwerp is SEO Guru.

Vorige pagina